Günümüz teknolojisi maliyet etkisi ile birleşince ahşap döşemeler önce parke sonra da laminant (laminat parke) ye yerini bırakmıştır.
Laminant parke fabrikasyon olarak yapılır. Talaş, kırpıntı gibi ürünlerin ilgili araçlarla birleştirilerek (preslenerek) laminant parkenin orta tabakasındaki yüksek dayanımlı ağaç lifler yani HDF oluşturulur. HDF dediğimiz orta tabakanın üzeri PVC esaslı dekor kâğıdı ve yüksek kalitedeki koruma tabakası ile kaplanarak laminant parkenin
imalatı tamamlanmış olur.
Laminant parke’de en büyük avantaj ise yapıştırma veya çiviye gerek kalmadan montaj kolaylığı sağlaması ve herhangi bir düzeltme işleminde ise sökülebilir olmasıdır.
Laminant Parke’de istenirse yapıştırıcı da kullanılabilir. Laminant parke hem pürüzsüz oluşu hem göze hitap ediyor olması nedeniyle tüm iç yapılarda neredeyse kullanılmaktadır.
Laminant parke seçiminde önemli ve dikkat edilmesi gereken hususlardan bir kaçını sıralamak gerekirse;
İyi bir laminant ustası seçiliyor olması,
Laminant parke satın alırken bütçenize uygun olmasının yanı sıra kullanacağınız alana göre kalite seçimi yapmalısınız. Örneğin günün çoğunluğunu geçirdiğiniz bir yapıya laminant seçimi yaparken kaliteyi tercih ediyorsanız yazlık bir daire yada villanız varsa buradaki laminant parke daha az kullanılacağı için kalitesi sık kullandığınız yapıya göre daha düşük olabilir. Önerimizin nedeni ise aşınma ve dayanıklılığa bağlı olarak tercihte bulunmanızdır.
Laminant parke ve parke çeşitleri;
- Doğal ahşap parkeler;
- Ahşap rabıta tip parkeler
- Laminant Parke
- Lamine Parke